Rotary Club Varaždin organizirao je u subotu, 3. veljače, u Državnom lovištu Peski kraj Đurđevca, tradicionalni rotarijanski lov na fazane, jednu od najdugovječnijih rotarijanskih priredbi u Districtu 1913.

U ovogodišnjem, 32. Rotary lovu sudjelovali su rotarijanci – lovci iz Varaždina, Bjelovara, Koprivnice, Preloga, Ludbrega, Zadra i Rijeke.

-Budući da su mnogi članovi našega kluba u vrijeme njegovog obnovljenog rada početkom devedesetih godina prošloga stoljeća bili pasionirani lovci, započeta je tradicija organizacije rotarijanskog lova na fazane. Lov je godinama organiziran u lovištu Zelendvor, a posljednjih nekoliko godina lov se priređuje u Državnom lovištu Peski kraj Đurđevca. Naš lov je tako jedna od najdugovječnijih rotarijanskih priredbi u Districtu 1913 – istaknuo je predsjednik Rotary Cluba Varaždin Igor Čolaković.

I ovogodišnji rotarijanski lov imao je dobrotvorni karakter jer su sredstva prikupljena na ovoj priredbi namijenjena za pomoć potrebitima.

-U dugogodišnjoj povijesti Rotary Cluba Varaždin, zahvaljujući brojnim donacijama, ostvarili smo i proveli u djelo razne humanitarne akcije te smo na taj način pomogli potrebitima koji su se ne svojom voljom našli u teškim životnim situacijama. Sredstvima koje smo prikupili na ranijim Rotary lovovima, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa i mobilitet, kupljen je pas labrador, koji je već našao svoju udomiteljsku obitelj i radi kao terapijski pas. Stoga ćemo sredstva koja smo prikupili u ovogodišnjem lovu ponovo namijeniti za kupnju psa vodiča – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, dopredsjednik Rotary Cluba Varaždin i predsjednik hrvatskog ogranka Rotary Fellowship od Hunters.

Rotary lov Rotary Cluba Varaždin već tradicionalno je započeo nastupom rogista te kraćim predavanjem o lovačkoj etici, te pozdravnim riječima asistenta guvernera Districta 1913 Mislava Klobučića, a završen je zajedničkim druženjem rotarijanaca, na kojem su uručene i zahvalnice RC Varaždin za podršku ovoj dobrotvornoj priredbi.